MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pieczone warzywa to sycąca przekąska pełna błonnika i soli...
fot. 123rf

Zdrowe przekąski w pracy – top 10 najlepszych przepisów na przekąski, które nasycą, zapewnią energię i nie zaszkodzą twojej sylwetce

Pieczone warzywa pełne soli mineralnych

Pieczone warzywa to sycąca przekąska pełna błonnika i soli mineralnych – zwłaszcza potasu i magnezu. Marchew, seler korzeniowy, pietruszkę, pasternak i pomidory, należy pokroić w równiej wielkości jednoporcjowe kawałki. Po wrzuceniu ich do miski czas na doprawienie. W tym celu warto wybrać curry, wędzoną paprykę oraz sól i pierz, a dla lepszego smaku dodać łyżkę oliwy.

Kawałki warzyw rozsypane na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, trzeba umieścić w nagrzanym na 150 stopni piekarniku i odczekać na ok. 30 minut. W trakcie pieczenia warzywa należy od czasu do czasu obrócić szpatułką, by równomiernie się zarumieniły.

Pieczone warzywa to alternatywa dla osób lubiących podjadać snacki podczas pracy przy komputerze.

Zobacz również

Przegląd czerwca w Koniecpolu

NOWE
Przegląd czerwca w Koniecpolu

Przegląd prasy z Sulejowa w czerwcu

NOWE
Przegląd prasy z Sulejowa w czerwcu

Polecamy

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Sernik na zimno z jagodami i galaretką. Najlepsze ciasto na rodzinne spotkania latem

Sernik na zimno z jagodami i galaretką. Najlepsze ciasto na rodzinne spotkania latem

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków