MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kapusta z grochem

Składniki:
pół kilograma kiszonej...
fot. zphfama.pl

Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół

Kapusta z grochemSkładniki: pół kilograma kiszonej kapusty ćwierć główki świeżej kapusty 30 dag grochu łuskanego grzyby suszone Przyrządzanie: Groch moczymy przez około 10 godzin, grzyby przez 2–3 godziny, a następnie gotujemy je do miękkości osobno. W wywarze grzybowym gotujemy odciśniętą kapustę kiszoną, do której dodajemy sparzoną kapustę świeżą i dusimy, doprawiając solą, pieprzem, listkiem laurowym, zielem angielskim i odrobiną cukru. Dodajemy groch i grzyby oraz zeszkloną na maśle drobno posiekaną cebulę, całość dusimy oraz zagęszczamy podsmażaną na maśle mąką.

Zobacz również

Jakub Stefan wraca do Sokoła Sieniawa

Jakub Stefan wraca do Sokoła Sieniawa

Utopiło się dwóch mężczyzn! Dlaczego? Ratownicy biją na alarm. WIADOMOŚCI

Utopiło się dwóch mężczyzn! Dlaczego? Ratownicy biją na alarm. WIADOMOŚCI

Polecamy

Objaw choroby Alzheimera, który zauważysz podczas jazdy samochodem. Nie ignoruj go!

Objaw choroby Alzheimera, który zauważysz podczas jazdy samochodem. Nie ignoruj go!

Moje wielkie polskie wesele, czyli jak zorganizować ślub bez finansowej katastrofy?

Moje wielkie polskie wesele, czyli jak zorganizować ślub bez finansowej katastrofy?

Najlepsza zupa soczewicowa. Zrobisz ją w jednym garnku

Najlepsza zupa soczewicowa. Zrobisz ją w jednym garnku