MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryba (np. karp) w galarecie 

Składniki:
karp - 1 kilogram...
fot. Fot. A. Warżawa/archiwum DB

Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół

Ryba (np. karp) w galarecie Składniki: karp - 1 kilogram ryby kostka bulionowa rodzynki marchew żelatyna, sól, pieprz cytryna , pietruszka liść laurowy, ziele angielskie Przyrządzanie: Pokrój rybę w dzwonka, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki. Obierz włoszczyznę i włóż do dużego rondla, zalej 3 szklankami wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz kostkę rosołową. Ugotuj. Włóż rybę do wywaru i gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. Ostrożnie wyjmij rybę i ułóż ją na półmisku. W gorącym płynie rozpuść łyżeczkę żelatyny. Zalej rybę chłodną, ale wciąż płynną galaretą z rodzynkami. Dopraw do smaku.

Zobacz również

Wrocław walczy ze smogiem: nowe przepisy i kary za stare piece

Wrocław walczy ze smogiem: nowe przepisy i kary za stare piece

Pożar kamienicy przy ul. Pułaskiego w Grudziądzu. Ogień wychodził z budynku

Pożar kamienicy przy ul. Pułaskiego w Grudziądzu. Ogień wychodził z budynku

Polecamy

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

HIT DNIA
Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków