MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii,...
fot. 123rf

Podroby w kuchni. Czy warto je jeść? Jakie witaminy i mikroelementy zawierają? Przykłady przepisów

Czym są podroby?

Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii, niektórzy nie określają ich nawet mianem mięsa. Jednak te części zwierząt również mają swoich fanów. Są to narządy wewnętrzne zwierząt (zarówno drobiu jak i ssaków), które nadają się do przgotowania i zjedzenia jako posiłek. Jakie są rodzaje podrobów? Do tej grupy zaliczyć możemy:

- wątroby,
- serca,
- mózgi,
- nerki,
- języki,
- żołądki,
- flaczki.

Zobacz również

Michał Probierz i jego strategia przed Euro 2024: Więcej piłkarzy w kadrze

Michał Probierz i jego strategia przed Euro 2024: Więcej piłkarzy w kadrze

Stalowcy wygrali na „Jancarzu” turniej DMPJ i są już pewni awansu do ćwierćfinału

Stalowcy wygrali na „Jancarzu” turniej DMPJ i są już pewni awansu do ćwierćfinału

Polecamy

Tego nie dawaj psu! Zjedzenie tych produktów może mieć katastrofalne skutki

Tego nie dawaj psu! Zjedzenie tych produktów może mieć katastrofalne skutki

Męczą cię koszmary i halucynacje? To może być objaw poważnej choroby

TYLKO U NAS
Męczą cię koszmary i halucynacje? To może być objaw poważnej choroby

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika